Buljarica

previous arrow
next arrow
Slider

Buljarice se nalazi svega dva kilometra južno od Petrovca. Mesto ima nešto preko 100 stanovnika i  jednu dobro snabdevenu  samoposlugu koja radi preko cele godine. Tokom  sezone otvorena je još jedna prodavnica, poslastičarnica, nekoliko trafika i par prodavnica suvenira.Tu su naravno i nekoliko restorana gde možete da uplatite ručak ili večeru po povoljnim cenama.

Plaža u Buljaricama je duga preko 2 km i pored plaže u sezoni možete naći dosta kafića tako da gotovo cela plaža odzvanja nekim veselim ritmom.

Velika plaža pruža mogućnost za razne sportove na pesku, a podvodni svet obiluje raznim vrstama riba, školjki i drugim morskim stvorenjima pa su tereni za ronjenje I podvodni ribolov odlični.

“Buljarica je dobila ime po bratstvu Buljarević, koje se pominje u mjestu još 1423. godine, kada se vlastelin Jovan Buljarević, zajedno sa još trinaest paštrovskih prvaka, potpisuje na mletačko-paštrovskom ugovoru. Stanovništvo se vjekovima bavilo poljoprivredom i stočarstvom, naročito vinogradarstvom i maslinarstvom.

Buljarica je, kao i cijeli Paštrovići, bila nekada poznata po veoma dobrom vinu i brojnim vinogradima, ali je nažalost, od svega ostalo samo sjećanje.”

Tekst preuzet sa strane www.buljarica.info na kojoj možete pronaći još zanimljivih informacija o Buljaricama

 

 

 

Privatni smeštaj u Crnoj Gori